Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید جلالوندی (مدیرکل دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا درباره اظهارات اخیر رئیس شورای عالی جنگل مبنی بر اینکه برای ساخت سدهای کوچک در منطقه هیرکانی سازمان حفاظت محیط زیست اعلام کرده این سدها به دلیل ابعاد کوچک‌شان نیاز به ارزیابی زیست‌محیطی ندارند، گفت: از نظر من همه سدها چه ابعادشان کوچک باشد و چه بزرگ نیاز به ارزیابی و مجوز محیط‌زیست دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: ارزیابی زیست‌محیطی پروژه‌ها صرفا محدود به پروژه‌هایی است که شورای عالی حفاظت محیط زیست فهرست آن را تصویب می‌کند. از همین‌رو پروژه سدهای بزرگ که بیش از ۱۵ متر ارتفاع و یا ۴۰۰ هکتار سطح دریاچه دارند، مشمول انجام ارزیابی زیست‌محیطی هستند و برای اخذ مجوز باید مراحل ارزیابی زیست‌محیطی نیز برای ساخت این سدها طی شود. همانطور که برای پروژه‌هایی مانند بزرگراه و آزادراه ازریابی زیست محیطی انجام می‌شود، در حالی که برای جاده‌‌های روستایی اینطور نیست، اما باید مجوز را از سازمان محیط‌زیست دریافت کنند.

مدیرکل دفتر ارزیابی زیست‌محیطی سازمان محیط زیست ادامه داد: سدهایی با ابعاد کوچک نیز توسط کارشناسان در سطح استان بررسی می‌شود و اینکه گفته می‌شود، ارزیابی زیست‌محیطی نمی‌خواهند بسیار متفاوت است از این که مجوز محیط‌زیست نمی‌خواهند. به طور معمول سدهای کوچک از طریق فرآیند استانی مجوزهای لازم را اخذ می‌کنند.

جلالوندی خاطرنشان کرد: اساسا سازمان جنگل‌ها و سازمان محیط‌زیست دو دستگاه مستقل از هم هستند و دلیلی نمی‌شود که اگر ما مجوزی برای ساخت سد بدهیم آنها هم آن را تایید کنند، بلکه آنها می‌توانند پس از بررسی کارشناسی با ساخت سد مخالفت کرده و مجوز قطع درختان را در آن مکان ندهند، اما ادارات کل استان سازمان جنگل‌ها در پاسخ به استعلام درباره صیانت از جنگل همواره به تعیین خسارت بسنده می‌کنند و بیشتر رویکردشان اخذ خسارت است تا حفظ جنگل.

وی با بیان اینکه متولی قانونی در خصوص صیانت از جنگل، سازمان جنگل‌هاست، تصریح کرد: وقتی ما به عنوان سازمان محیط زیست به این موضوعات ورود پیدا می‌کنیم از سوی دستگاه‌های نظارتی به ما ایراد وارد می‌شود، چراکه قانون سازمان جنگل‌ها را متولی این امر می‌داند.

مدیرکل دفتر ارزیابی زیست‌محیطی سازمان محیط زیست با اشاره به سد لاسک گفت: ارزیابی زیست‌محیطی سد لاسک در سازمان مطرح شده است و اداره کل منابع طبیعی استان درباره این پروژه در حدود  ۴۸ میلیارد تومان طلب خسارت کرده است. تغییر ارتفاع سد و مساحت تخریب جنگل از ۴۰۰ هکتار به ۹۴ هکتار از موضوعاتی است که در ارزیابی زیست‌محیطی مشخص شد و با مخالفت سازمان این تغییرات انجام شد.

جلالوندی خاطرنشان کرد: سازمان جنگل‌ها متولی صیانت است و باید به طور مستقل اظهارنظر کند، اما همیشه به اخذ خسارت بسنده می‌کنند.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۹۰۹۸۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمد مدادی بعد از ظهر امروز سه شنبه در دور سوم نشست منطقه‌ای مدیران کل حفاظت محیط زیست با محوریت معاونت توسعه مدیریت، حقوقی و امور مجلس اظهار کرد: در راستای امور و هماهنگی بین ستاد، ادارات کل محیط زیست به ۵ منطقه تقسیم شده‌اند و در مناطق جلسات بر اساس منظم و موضوعی برگزار می‌شود.

وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم دو دوره در هر پنج منطقه جلسات برگزار شده و امروز دومین جلسه از دور سوم جلسات منطقه‌ای را در منطقه پنج که استان‌های زاگرس نشین هستند با میزبانی اداره کل محیط زیست چهارمحال و بختیاری و با محوریت موضوعات مربوط به توسعه مدیریت، مجلس، برنامه و بودجه برگزار می‌کنیم.

مدادی ادامه داد: محور نشست مسائل مربوط به برنامه‌ریزی، بودجه‌ریزی، قوانین مربوط به مقررات در سال ۱۴٠۳ بوده و طبیعی است که محوریت قوانین و مقررات در امسال حول محور شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم نام گذاری شده باشد.

وی اذعان داشت: رسالت سازمان محیط زیست نسبت به شعار سال در دو حوزه مختلف می‌توان نسبت به آن قائل بود، روان سازی امور و تعامل سازنده با دستگاه‌های ذی ربط در راستای تحقق شعار سال و البته با حفظ ملاحضات و اصول زیست محیطی است.

مدادی خاطر نشان کرد: سازمان محیط زیست خود را موظف می‌داند که نسبت به شعار سال همکاری لازم با همه حوزه‌ها داشته باشد.

وی افزود: محور دوم فعالیت سازمان ارتباط با شعار سال و مردمی سازی حفاظت از محیط زیست بوده که یکی از رویکردهای اصلی در امر حفاظت در کل دنیا است و روش‌های نوین در امر حفاظت مبتنی بر مشارکت فعال مردم و ذی‌نفعان و جوامع محلی است که امیدواریم در این حوزه نیز اتفاقات خوبی در سال جاری رقم بخورد.

کد خبر 6099625

دیگر خبرها

  • مجوزهای زیست محیطی واردات خودروی برقی
  • ملاقات مردمی رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با هدف رسیدگی به مشکلات
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • حفاظت از حیات وحش، رسالت همه ایرانی‌ها
  • هشت شکارچی متخلف حیات وحش گچساران دستگیر شدند
  • سازمان محیط زیست عزم خود را برای تحقق شعار سال جزم کرده است
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • خسارت ۳۹۰ میلیاردی سیل به باغات خراسان شمالی
  • کشف و ضبط یک قبضه اسلحه غیر مجاز در منطقه حفاظت شده سفیدکوه خرم آباد